ÇANKIRI ŞABANÖZÜ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası İlçemizde Kutlandı

    İlçemizde 2015-2016 Eğitim Öğretim Dönemi İlköğretim Haftası 01.10.2015 tarihinde Şabanözü Şehitler İlkokulu’nda düzenlenen program ile kutlandı.
2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası İlçemizde Kutlandı

 

 

            İlçemizde 2015-2016 Eğitim Öğretim Dönemi İlköğretim Haftası 01.10.2015 tarihinde Şabanözü Şehitler İlkokulu’nda düzenlenen program ile kutlandı.

         Kutlama programına ilçemiz Kaymakamı Cevdet BAKKAL, Belediye Başkanı Mustafa KARAKAYA, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker KENDİR, diğer kamu kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

         Öğrenciler tarafından günün anlamına yakışır şiirlerin okunması, ortaokul öğrencilerinin hazırlamış oldukları gösteriler, üst sınıf öğrencilerinin birinci sınıfa başlayan öğrencilere çiçek sunumu program kapsamında yapılan etkinlikler arasında yer aldı.

           Günün anlam ve önemi ile ilgili de konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü konuşmasında;

        ´´2015-2016 Eğitim Öğretim yılına hep birlikte heyecanla, azimle ve sevinçle başlıyoruz.

Yeni öğretim yılının ülkemize, ilçemize, öğretmen ve öğrencilerimiz ile velilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. 2015-2016 Eğitim- Öğretim yılına 1 anaokulu, 5 ilkokul, 2 ortaokul,1 imam hatip ortaokulu, 2 ortaöğretim okulunda 1450  Öğrenci  120 öğretmen ve idareci ile başlıyoruz.

Biliyoruz ki bir ülke için yapılacak en önemli yatırım insana özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırımdır. Zahmet, büyük sabır ve özveri isteyen bu yatırımı, hedefi daima yükselmek olan toplumlar, asla göz ardı etmezler. Bir toplumda çocuğa gösterilen ilgi ve sevgi, gelişmişlik göstergesidir. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler bu nedenle bütçelerinden en büyük payı eğitime ayırmaktadırlar.

 

Sevgili Öğrencilerim, geleceğimizin açık, aydınlık ve daha güvenli olması sizlerin öğrenme istek ve çabasına bağlıdır. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz, çok çalışmanız asla yılgınlığa düşmemenizdir. Unutmayınız ki öğretmenleriniz ve velileriniz zorlandığınız her konuda her zaman size destek olacaklardır. Büyük Önder Atatürk’ün cumhuriyetimizi emanet ettiği geleceğimiz olan gençlerimize duyduğumuz güven ve inancı bu vesile ile tekrar ifade etmekten gurur ve kıvanç duyuyorum.

 

Onurlu bir mesleğin temsilcileri olan öğretmenlerimiz, çocuklarımızı ve gençlerimizi ilgi ve kabiliyetlerine göre yetiştirerek onların üreten, düşünen, sorgulayan bireyler olarak hayata atılmaları için büyük bir görev üstlendiniz. Ulu önderimizin bize yüklediği gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu çok büyük bir güvenin ifadesidir. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak gibi bir sorumluluğumuzun olduğunu bir an bile aklımızdan çıkarmamalıyız. Gerek geçen yıldan tanıdığınız, çalışmalarına devam eden öğretmenlerimiz gerekse kadromuza yeni katılan arkadaşlarımızla artık daha güçlüyüz.

 

Değerli Veliler,

            Bugün bize emanet ettiğiniz çocuklarınızın sizler için çok değerli olduğunu, onlar için çok büyük fedakârlık yaptığınızı biliyoruz. Evlatlarınıza, asil bir milletin ferdi olarak gurur duymayı; vatanını başarılarıyla yüceltmeyi; büyük düşünmeyi öğretmek için çalıştığımızı biliniz.

Sözlerimi Atatürk´ ün bize ışık tutan hedef gösteren; “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur”  sözleriyle son veriyorum.

 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının, öğrenci, öğretmen, yönetici ve milletimize hayırlı olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.´´ diyerek konuşmasını bitirdi.

 

 

 

Yeni Mahalle Nevzat Ayaz Caddesi No48/1 Şabanözü/ÇANKIRI - 03765181025

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.